


Det blev opført som pakhus i 1787 af danske virksomheder, der drev slavehandel i Ghana. Det lå i første parket til Slaget på Reden i 1801. Og det gav husly til sårede, døde og desperate københavnere, da englænderne bombede den danske hovedstad i 1807.
Så dramatisk er det langt fra i dag. Det historiske pakhus på Toldbodgade rummer nemlig det 4-stjernede Copenhagen Admiral Hotel, som huser gæster fra hele verden. Hotellet har netop undergået en årelang renovering, hvor vi har spillet en vigtig rolle.
– Renoveringen har taget flere år. Når så gammel en bygning skal sættes i stand, er der ikke noget, som hedder standardløsninger. Alle løsninger skal tilpasses bygningen, fortæller Lasse Lyck, der er teknisk ansvarlig hos os.
Rådgivning forhindrer vandskader
Unidrain har bistået hotellet med renoveringen af 366 badeværelser.
Og det har ikke været nogen let opgave. At renovere badeværelser i en bygning, som har flere hundrede år på bagen kan nemlig få katastrofale konsekvenser, hvis der vælges forkerte løsninger, eller afløbene installeres forkert. Derfor har vi fra et tidligt stadie rådgivet hotellet om muligheder og begrænsninger angående badeværelsesrenoveringen.
Det fortæller vore arkitektrådgiver Dennis Bagge.
– Vandskader er meget svære at udbedre i så gammel en bygning. Så det gælder om at vælge den rigtige løsning fra start. I Unidrain rådgiver vi om både teknik og design, og vi viser også gerne fysisk, hvordan vores forskellige produkter skal installeres, hvis der er behov for det, forklarer han.
Særlig designløsning gør brusevægge usynlige
Normalt fremstilles vores produkter ud fra standardmål, men når behovet byder det, har vi mulighed for at specialfremstille produkterne efter kundens særlige ønsker. Det var tilfældet med badeværelserne på Admiral-hotellet.
– For at få det bedste resultat afviger både brusevægge og afløb med nogle få centimeter fra standardmålene. Det lyder ikke af meget, men det gør en stor forskel i projektet og for kunden, siger Lasse Lyck.
Og det er ikke kun på målene, at vores linjeafløb og brusevægge til det historiske hotel adskiller sig fra normalen. I samarbejde med hotellet har vi også udviklet helt nye designløsninger.
– Hotellets badeværelser er relativt små, og derfor var opgaven at installere brusevægge, som næsten ikke kunne ses. Og det er vi faktisk lykkes med,” fortæller Lasse Lyck.
Han forklarer, at Unidrains brusevæg, der normalt sættes fast i gulv og flisevæg ved hjælp af en synlig U-profil, nu er monteret direkte ned i flisegulvet og ind i flisevæggen, helt uden synlige beslag.
– Brusevæggene og skinnen som holder væggene stort set usynlige. Det giver luft i et lille badeværelse og er den helt rigtige løsning, lyder det fra Lasse Lyck.