Skip to main content

Om Unidrain A/S

I 2003 udviklede arkitekt Claus Dyre et lineært gulvafløb til placering mod væggen, hvilket blev starten på Unidrain. Siden er der kommet adskillige produkter til, som alle har samme fokus på både funktion og design.

Unidrains unikke gulvafløbssystem er på få år blevet byggebranchens foretrukne. Der findes i dag Unidrain installationer over hele verden, og Unidrain er blevet et begreb for moderne gulvafløb placeret mod væg. Med den løbende udvikling af både byggeteknik og design, er det Unidrains ambition ikke blot at være byggebranchens foretrukne gulvafløbssystem, men også at være branchens foretrukne leverandør til badområdet.

Unidrains produkter kan anvendes i alle typer byggeri: I renovering og nybyggeri samt til privat og  offentligt byggeri. Alle Unidrain produkter er udviklet af danske arkitekter i tæt samarbejde med eksperter i vådrumsteknik og har alle relevante godkendelser både lokalt og internationalt.

Unidrains gulvafløb har modtaget flere internationalt anerkendte designpriser såsom "iF product design award" og "Den Danske Designpris" for serien HighLine. I 2015 modtog Claus Dyre "Villum Fondens Bygningskomponentpris" for sin opfindelse af det lineære gulvafløb.

Claus Dyre - Unidrain
Unidrain tegning
Unidrain ClassicLine
Unidrain emballage

Logoet med de otte streger

Unidrains logo og de otte streger trækker tråde tilbage til det oprindelige og dengang revolutionerende produkt - linjeafløbet. De otte streger symboliserer det innovative og den oprindelige rist, Column – og giver associationer til afløbets funktion: afledning af vand.

De otte streger har optrådt sammen med navnet som en del af logoet. Med tiden har Unidrain vokset sig større og med introduktionen af The Reframe Collection har vi begivet os uden for brusenichen og med dette opstod et behov for at fremhæve The Reframe Collection i højere grad. Derfor har Reframe kollektionen sit eget logo, hvor de otte streger går igen, og på produkterne anvendes stregerne alene.


Priser & anerkendelse

IF Design Award 2018 Reframe Collection - Soap Shelf & Shower wiper
IF Design Award 2018
Reframe Collection - Soap Shelf & Shower wiper
Good Design Award 2017 Reframe Collection - Soap Shelf & Shower wiper
Good Design Award 2017
Reframe Collection - Soap Shelf & Shower wiper
German Design Award 2017, Special mention MatLine
German Design Award 2017, Special mention
MatLine
IF Design Award 2016 MatLine
IF Design Award 2016
MatLine
Reddot Award 2016, Honourable mention MatLine
Reddot Award 2016, Honourable mention
MatLine
Villum fonden X Velux fonden 2015 The invention of the line drain
Villum fonden X Velux fonden 2015
The invention of the line drain

Gennemse

Download

Den Danske Designpris 2011/11  HighLine 
Den Danske Designpris 2011/11 
HighLine 
Danish Design Award 2010/11 HighLine  
Danish Design Award 2010/11
HighLine
 
IF Design Award 2010 HighLine Panel
IF Design Award 2010
HighLine Panel
Good Design Award 2008 Classicline
Good Design Award 2008
Classicline