OM UNIDRAIN

Fra producent af gulvafløb til designikon

I 2003 udviklede arkitekt Claus Dyre et lineært gulvafløb til placering mod væggen, hvilket blev starten på Unidrain. Siden er der kommet adskillige produkter til, og på få år er vi blevet byggebranchens foretrukne. Således findes der i dag over 1.000.000 Unidrain installationer over hele verden, og Unidrain har bevæget sig fra, at være en producent af gulvafløb til et designikon inden for det moderne badeværelse.

Unidrain
Reframe Collection by Unidrain

Logoet med de otte streger

Unidrains logo består af otte streger, der trækker tråde tilbage til det oprindelige og dengang revolutionerende produkt – linjeafløbet. De otte streger symboliserer det innovative og den oprindelige rist, Column, og giver associationer til afløbets funktion: Afledning af vand. Sammen med navnet optræder de otte streger som et sammenhængende logo.

Med tiden er Unidrain vokset, og med introduktionen af Reframe Collection har vi bevæget os uden for brusenichen, hvorfor behovet for at fremhæve Reframe Collection i højere grad opstod. Derfor har Reframe Collection sit eget logo, hvor de otte streger går igen.

Stregerne er også en integreret del af produkternes design.

En ide bliver til virkelighed

Unidrains unikke gulvafløbssystem er på få år blevet byggebranchens foretrukne. Der findes i dag over 1.000.000 Unidrain installationer over hele verden,
og Unidrain har bevæget sig fra, at være en producent af gulvafløb til et designikon indenfor det moderne badeværelse.

Det velkendte linjeafløb til placering mod væggen blev udviklet i 2003 af den danske arkitekt Claus Dyre. Claus Dyre havde tegnet mange badeværelser og blev hver eneste gang mødt af udfordringen; at skulle bryde store, smukke fliser i bruseområdet for at få afløbet til at passe. En idé begyndte at spire i hans kreative sind og inden længe var verdens første afløbssystem designet og godkendt til montering langs væggen blevet til virkelighed.

Det var grundlaget, som Unidrain i dag er bygget op omkring. Unidrain er med tiden vokset, og det er produktsortimentet også. Der er kommet flere længder, former og farver til, hvilket har givet flere unikke muligheder. Derudover har vi tilføjet flere produktkategorier blandt andet GlassLine, MatLine samt vores tilbehørsserie: Reframe Collection.

Unidrains gulvafløb er anvendelige inden for alle typer byggeri: I renovering og nybyggeri samt til privat og offentligt byggeri. Alle Unidrain produkter
er udviklet af danske arkitekter og designere i tæt samarbejde med eksperter i vådrumsteknik og har alle relevante godkendelser både lokalt og internationalt.

Unidrains gulvafløb har modtaget flere internationalt anerkendte designpriser såsom “iF product design award”, Red Dot Design award og “Den Danske Designpris”.
I 2015 modtog Claus Dyre “Villum Fondens Bygningskomponentpris” for sin opfindelse af det lineære gulvafløb.

Priser og anerkendelser

2024 – Reframe Collection, pedalspand: IF Design award

2024 – Reframe Collection, pedalspand: German Design Award 

2019 – Reframe Collection, toiletbørste: IF Design award

2019 – Reframe Collection, toiletbørste: German Design Award 

2019 – Reframe Collection, sæbehylde og bruseskraber: German Design Award 

2018 – Reframe Collection, sæbehylde og bruseskraber: IF Design award 

2017 – Reframe Collection, sæbehylde og bruseskraber: Good Design Award 

2017 – Matline: German Design Award, special mention 

2016 – Matline: Reddot Award, honourable mention samt IF Design Award

2015 – The invention of the line drain: Villum fonden x Velux fonden 

2010/2011 – HighLine: Danish Design Award samt Den Danske Designpris

2010 – HighLine Panel: IF Design Award 

2009 – ClassicLine: Good Design Award

Unidrains DNA

VI BYGGER BYGGEKULTUREN

Hos Unidrain har vi et tæt samarbejde med byggeriets partnere.
Netop derfor arbejder vi også for at højne kvaliteten samt at sikre den bedste byggebranche i fremtiden.

 

VORES HOLDNING TIL DESIGN

Hos Unidrain vil vi udvikle innovative produkter, som ikke kun har et stilsikkert design, men som også indeholder en teknisk løsning. Vi arbejder ud fra mantraet 49% design, 51% teknik for at opnå den ultimative kombination og den bedste oplevelse af produktet.

 

ET SIKKERT RESULTAT

Med Unidrain får du et sikkert resultat i høj kvalitet. Badeværelset er et af de mest udsatte rum i huset, og netop derfor er sikkerheden ved vores produkter meget vigtig, når vi udvikler dem.

We dare to think smarter

Hos Unidrain arbejder vi ud fra filosofien  ”dare to think smarter”. For os betyder det, at vi tør udfordre og gå mod strømmen. Vi tror på, at vi kan ændre status quo, at vi er innovative, og at vi tænker i smarte løsninger.

Netop derfor har vi defineret tre værdier, som er afsættet og drivkraften i vores daglige arbejde mod et endnu bedre produkt til vores slutbrugere:

MOD – Vi er modige, nytænkende og tør gå mod strømmen og sætte nye standarter.

PASSION – Vi brænder for at gøre en forskel, for at optimere det eksisterende.

GRUNDIGHED – Vi leverer velovervejede, kompetente løsninger.

Vores værdier og afsæt i kundens forventninger gør, at vi konstant udvikler produkter, som kan gøre en forskel; alt lige fra det stilmæssige udtryk til en helt ny sikring mod eventuelle vådrumsskader.

Om
Om

En del af
BLS Industries

Unidrain A/S er en del af den svenske koncern BLS Industries, som årligt omsætter for 600 millioner SEK. Udover Unidrain består BLS Industries af Jafo, Purus og Trio Perfekta.

Alle beskæftiger de sig indenfor VVS og byggeri. Denne konstellation gør det muligt at dele viden og erfaringer, som hjælper med at gøre produkterne endnu bedre og endnu smartere.

Unidrain har selskaber, distributører og showrooms i flere lande. Der findes Unidrain installationer i store dele af verden. Hovedkvarteret ligger i Danmark, hvorfra vores design- og produktudvikling har sin base.

Whistleblower ordning

Her finder du Unidrains politik for virksomhedens whistleblower ordning. I dokumentet findes ligeledes kontaktoplysninger til de ansvarlige personer og instanser.

Politik for Whistleblower Unidrain.