Store fliser stiller krav til afløbet

Danske familier vælger i stigende grad storformatfliser til deres badeværelse. Det stiller krav til håndværket og afløbet
66

Store fliser er højeste mode. De store formater giver badeværelset et strømlinet look og letter rengøringen.  Men de store fliser stiller også krav til håndværket og afløbet, hvis vandet skal ledes væk på en pæn og ordentlig måde. Derfor vælger Modulbad i stigende grad Unidrains hjørneafløb, når der skal store fliser i deres badekabiner.

-Vi har arbejdet med Unidrains hjørneafløb, lige siden det kom frem for et par år siden. Det er blevet vores foretrukne valg, når vi har et badeværelsesmodul med storformatfliser. Det er en flot og diskret løsning, siger projektingeniør i Modulbad Peter Karkov.

Modulbad producerer godt 1000 badeværelseskabiner om året. Modulerne produceres på fabrik under kontrollerede forhold, og sættes derefter ind med kran ude på byggepladsen.

– Det er især i familieboligerne i den dyre ende, at storformatfliserne hitter. Men det kan være svært at få det rigtige fald i gulvet, når du arbejder med store fliser. Du kan ikke krumme gulvet. I stedet må du organisere faldet i store flader og vippe dem i flisemønstret. Her er det en stor fordel at bruge Unidrains hjørneafløb, fordi du kun skal vippe dem ned mod hjørnet. Du kan lægge dine fliser rigtig flot og skal ikke skære dem diagonalt. Derfor anbefaler vi bygherrer og arkitekter at bruge hjørneafløb i badeværelser med store fliser, siger Peter Karkov.

Hos Modulbad støber de gulvet, så faldet er korrekt og ens i hele badeværelset. Hjørneafløbet bliver placeret i et hjørne af brusekabinen og er derfor en mere diskret løsning end det traditionelle gulvafløb i midten af gulvet. Og selvom hjørneafløbet synes mindre end det kvadratiske afløb, så kan det sagtens tage vandet fra bruseren.

– Vi har aldrig haft problemer med afløbet. Tværtimod oplever vi, at vores kunder er meget glade for løsningen, fordi det er et flot design. Alle er jo trætte af gulvafløb, der sidder ude i gulvet, slutter Peter Karkov.

Pressekontakt

Kim Maretti, Marketing Manager
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk