Smuk forening af fortid og nutid på Københavns nye luksushotel

En omfattende renovering har forvandlet en storslået, men tom, københavnsk bygning fra 1903 til et charmerende og livligt luksushotel. Specialdesignede løsninger sikrer, at tidsånden bliver bevaret og giver glade gæster.
Nobis_1600x1000_A

Travlhed på cykelstierne, et trafikalt bilkaos og hvin fra Tivolis 63 meter høje tårn, som fragter gæsterne op og ned i én uendelighed. Indre København når det er bedst og allermest hektisk.

Midt i virvaret troner en 114 år gammel nationalromantisk bygning frem på hjørnet af H.C. Andersens Boulevard og Niels Brocks Gade. Skulpturelle former og en høj detaljegrad pryder den gule facade ud mod menneskemylderet. Indenfor pynter en marmorbelagt hovedtrappe, relieffer og stuk, så langt øjet rækker.

Bygningen blev oprindeligt opført til Det Gjensidige Forsikringsselskab Danmark, men har stået tom siden 2008, hvor Det Kongelige Danske Musikkonservatorium flyttede ud. Nu er der igen liv og glade dage i den 5.500 m2 store bygning, som går under navnet Nobis Hotel Copenhagen.

Marmor og ekstralange afløb

Den bevaringsværdige bygning har gennemgået en omfattende renovering både ude og inde. Over 100 nye hotelværelser, etablering af elevatorer og wellness er blandt faciliteterne på det topmoderne luksushotel. Alt er holdt i 1900-tallets pompøse stil – også badeværelserne.

– Som resten af hotellet er badeværelserne enormt luksuriøse. Store badekar, brede marmorfliser og skandinavisk elegance. Arkitekterne ønskede, at stilen skulle være gennemført ned til mindste detalje, og det kræver specialløsninger, siger Lasse Lyck, byggeteknisk ansvarlig hos Unidrain, som har leveret specialdesignede afløb til hotellets brusenicher.

– 80 af badeværelserne har fået det velkendte Unidrain-linjeafløb, men med en lidt speciel afslutning på toppen, nemlig den såkaldte custom-løsning. Den almindelige Unidrain-rist i stål er skiftet ud med de fine marmorfliser fra gulvet, hvormed renden bliver skjult af den flotte marmor, som er overalt på badeværelset. De resterende ca. 20 badeværelser på hotellet er særligt store, og det kræver ekstralange afløb på over to meter. Som de eneste på markedet kan vi levere så lange afløb med marmorfliser, fortsætter han.

Moderne specialløsninger bevarer fortidens finesser

Renoveringen er udført med Arpe & Kjeldsholm som styringsentreprenør. I renoveringen har man taget højde for fortidens finesser, så bl.a. hovedtrappen og de høje lofter med indlagte betonbjælker er bevaret. Det har dog også givet visse udfordringer.

– Man kan ikke bore i de gamle bjælker, der ligger på kryds og tværs i alle bygningens lofter. Det måtte vi naturligvis tage højde for i udformningen af de lange gulvafløb. Vi har derfor designet dem sådan, at udløbet ligger lidt forskudt og passer til det enkelte rum, fortæller Lasse Lyck.
Nobis Hotel er langt fra det første hotel, som Unidrain leverer løsninger til. Derfor har virksomheden stor erfaring med rådgivning på området.

– Gennem hele renoveringen har vi bistået med rådgivning som en del af ”pakken”. Vi har bl.a. rådgivet bygherren til at installere en såkaldt P-vandlås i brusenichen. Vandlåsen har en særlig stor kapacitet, hvilket betyder, at den kan håndtere de mange hotelgæster, og vedligehold er på et minimum. Det er fordelagtigt for hotellet, som sparer tusindvis af kroner på den længere bane, runder Lasse Lyck af.

Læs mere om vores specialafløb her

Pressekontakt

Kim Maretti, Marketing Manager
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk