Fra firservinyl til topmoderne badeværelse

Vinyl havde sin storhedstid i 1980’ernes badeværelser. Det praktiske materiale har dog stadig sin berettigelse i dag. Laurits Nielsen i Frederikshavn har netop renoveret sit vinylbadeværelse og forvandlet sin kedelige og gammeldags bruseniche til en moderne bruseniche med vinyl og skandinavisk design fra Unidrain.
vinyl_rende_2_web

Mange badeværelser fra 70’erne og 80’erne har vinylgulve. Er badeværelserne ikke blevet fornyet endnu, er det på tide at give dem en grundig renovering, for vinyl holder ikke for evigt. Med gamle vinylgulve følger ofte et kedeligt rundt afløb, som med fordel kan skiftes ud med et elegant design i forbindelse med en badeværelsesrenovering.

Fra rundt og kedeligt til slankt og elegant

Laurits Nielsen fra Frederikshavn har for nyligt renoveret deres badeværelse fra 1983 med blomstrede flisevægge, vinylgulv samt et gammeldags afløb og et slidt bruseforhæng i brusenichen.

– Alle fliserne på vores badeværelse var flækkede, og det resulterede i fugtskader. Og skruerne til afløbet i brusekabinen var begyndt at komme op gennem vinylgulvet. Så vores 80’er badeværelse trængte gevaldigt til en renovering, fortæller Laurits Nielsen og fortsætter:

– I dag har vi fået et moderne badeværelse med lys vinyl på vægge og gulv. Det trætte bruseforhæng er skiftet ud med en glasvæg, og det gamle runde afløb er skiftet ud med en slank og elegant løsning fra Unidrain. Det er lige før, at det er blevet en hel wellness-oplevelse at gå i bad!


Nem og hurtig ombygning

En af vinyls mange fordele er den lette konstruktion. Der er ingen tunge elementer, og tørretiderne er på et minimum. Derfor kan man få et nyt badeværelse på få dage med en vinylbelægning, hvorimod et badeværelse i beton kan tage flere uger at færdiggøre.

– En vinylbelægning er en alt-i-en løsning til vådrum. Konstruktionen består kun af tre dele – en bærende konstruktion af træbjælker, en krydsfinerplade og til sidst vinyl, som monteres direkte på pladen. Man behøver altså ikke en vådrumsmembran, som dette r tilfældet på et badeværelse med beton, fordi vinylbelægningen i sig selv er tæt. Derfor kan et 80’er vinylbadeværelse nemt og hurtigt renoveres, forklarer Lasse Lyck, byggeteknisk ansvarlig i Unidrain.

Mange ejere af vinylbadeværelser vælger således vinyl igen, når de skal renovere, fordi en ombygning med beton kræver store ændringer. Og nu kan de få Unidrains berømte design ind i brusenichen sammen med det praktiske og komfortable vinylgulv.

Pressekontakt

Marketing Manager
Kim Maretti
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk