Unidrain gør det igen: I år hædrer vi hele to af landets unge håndværkere med talentlegat

For fjerde år i træk uddeler vi vores talentlegat til unge, talentfulde håndværkere, og i år bliver der ikke blot uddelt et, men hele to legater, så både en murer- og en VVS-elev kan få et velfortjent skulderklap fra branchen.
Med uddeling af Talentlegatet støtter vi op om de unge talenter og ildsjæle, der brænder for deres fag. Som noget anderledes uddeles i år to legater på 15.000 kr. til både en VVS- og en murerelev. Foto: Unidrain A/S

Alt for få unge vælger fortsat at uddanne sig til håndværkere, og samtidig er mange af de ældre på vej mod pensionen. Hvis ikke Danmark skal komme ud i en alvorlig mangel på faglærte håndværkere i fremtiden, er der fortsat hårdt brug for unge, der vælger at samle murerskeen og rørtangen op.

For at sætte fokus på de unge talenter, der allerede er gået håndværkervejen, uddeler vi for fjerde år i træk vores Talentlegat, og som noget nyt uddeler vi i 2022 ikke bare et, men hele to legater på 15.000 kr., så både en murer- og en VVS-elev kan få anerkendelse fra branchen.

– Vores legat går til et spirende byggetalent, som får en håndsrækning til sin faglige udvikling. Er du mester eller faglærer, og har du det næste store håndværkertalent under dine vinger, så har du mulighed for at give en stor anerkendelse til din elev eller lærling, udtaler den administrerende direktør hos Unidrain, Henrik Handschuh.

Drømmen lever for seneste modtager

I 2021 var det murerlærlingen Alice Elmerkjær som modtog talentlegatet. En af grundene til, at det blev den tidligere antropolog, var hendes interesse for at gøre håndværkerfagene mere bæredygtige. Med legatet opstod muligheden for at gøre mere ved drømmen om at udvikle en app, der skal give kollegaerne i byggeriet en bedre forståelse for materialevalg og bæredygtighed.

– Jeg deltog på Building Green i efteråret, hvor jeg med egen stand fik mulighed for at promovere appen. Messen gav mig virkelig mange gode kontakter, og med pengene fra legatet kunne jeg blandt andet lave markedsføringsmateriale, fortæller murerlærlingen, der er stolt af at have modtage legatet:

– Drømmen om at hjælpe håndværkere til at bygge mere bæredygtigt lever i høj grad stadig. Det har jeg Unidrain at takke for blandt andre. Der er et stykke vej til målet endnu, men jeg har en plan og masser af tro på, den vil lykkes, afslutter Alice Elmerkjær.

Afgørende at støtte talentudvikling

Ifølge Henrik Handschuh er det vigtigere end nogensinde før at støtte op om unge talenter, der vælger byggebranchen. Kvalificeret arbejdskraft er altafgørende for byggeriet og branchens fremtidige udfordringer.

– Fagligheden i byggebranchen skal sikres i mange år frem. Derfor lægger vi også vægt på, at modtagerne af legatet har et ønske om at ville bidrage med nye ideer eller søge ny viden inden for deres felt, så der fremover kan sættes nye standarder i byggeriet, afslutter Unidrains administrerende direktør Henrik Handschuh.

Du kan læse mere og finde ansøgningsskemaet på Unidrain Legat. Ansøgninger skal være modtaget senest 15. april 2022. Ansøgere får i starten af maj besked, om deres indstilling er udvalgt til at modtage legatet.

Pressekontakt

Marketing Manager
Kim Maretti
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk