Undgå vandskader: Brug montagesæt til træbjælkekonstruktioner

Unidrains montagesæt til afløb i træbjælkekonstruktioner er en langtidsholdbar løsning, som kan forhindre en del af de vandskader, vi ser i dag.
Unidrain_18041022_1600x1000

Montagesættet består af tre trælister og er nemt at installerer. Montagesættet til træbjælkekonstruktioner lyder måske ikke af meget, men det gør en kæmpe forskel i gulvet.

Det kan nemlig forhindre en stor del af de vandskader, der ses på badeværelser med træbjælkekonstruktioner. Sådan lyder det fra Lasse Lyck, der er byggeteknisk ansvarlig hos Unidrain. 

– ”Når man installerer et afløb på et badeværelse, er det helt afgørende, at afløbet monteres i et stabilt underlag. Hvis ikke underlaget er stabilt, kan afløbet rykke sig, og det kan medføre vandskader. Unidrains monteringssæt sikrer, at afløbet ligger helt fast på bjælkelaget.”  

Langt de fleste afløb bliver i dag monteret i betongulve. Det giver afløbet den nødvendige stabilitet, men særligt i ældre etageejendomme, hvor beton er for tungt et materiale, er det ofte træbjælkekonstruktioner, som afløbet skal monteres i.  

– ”Desværre forsøger mange sig i dag med hjemmelavede træliste-løsninger, og det kan give problemer på sigt. Vores monteringssæt er beregnet til træbjælkekonstruktioner, og det giver den stabilitet, som ellers kun kan opnås med beton,” siger Lasse Lyck.  

Han forklarer, at afløbet rent byggeteknisk uden sammenligning er den vigtigste installation i hele badeværelset, og derfor er det helt afgørende, at installationen er korrekt.  

– ”Det kan give alvorlige følger, hvis afløbet ikke er monteret korrekt. Særligt i etageejendomme, hvor mange mennesker bor tæt – her vil vandskader fra brusenichen skabe store problemer. 

Unidrains montagesæt har en højde på 22 mm og er beregnet til træbjælkeslag. Det består af en front- og sideprofil, som klikkes på armaturet og skrues derefter fast til træbjælkerne.  

Find montagesættet her

Pressekontakt

Kim Maretti, Marketing Manager
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk