Københavner-hotel opnår kæmpe vandbesparelse med nyt brusesystem

Hotel Axel Guldsmeden i indre København har fået installeret et nyt og revolutionerende brusesystem på en række badeværelser. Systemet, som er udviklet med vores linjeafløb, har sparet hotellet for knap 60.000 liter vand over en periode på tre måneder.
csm_Unidrain_orbital0_1600x1000_01_43c0ed595b

For et par år siden indgik vi et samarbejde med virksomheden Orbital Systems, der udvikler højteknologiske løsninger. Samarbejdet centrerer sig om et nyt brusesystem, der går under navnet OAS. Det er et system, som analyserer, renser og recirkulerer vandet, og som hægter sig på fire af FN’s 17 verdensmål.

Systemet fungerer ved, at det vand, der løber ned i afløbet, bliver målt af sensorer 20 gange i sekundet. På den måde afgøres det, hvor stor en del af vandet man kan genbruge. Og så er det koblet på vores linjeafløb.

Vi har nemlig leveret et 100 % specialfremstillet afløb, hvor alt er tilpasset de sensorer, som måler vandet. Afløbet er lavet i specialmål og er blevet justeret ned til mindste millimeter for det mest optimale resultat. Det tæller bl.a. specialflanger, som leder op til rensningsmekanismen.


Hotel sparer masser af vand og energi

Og heldigvis virker systemet helt efter hensigten. Det er blevet slået fast med syvtommersøm på hotel Axel Guldsmeden i indre København, som har installeret brusesystemet på otte badeværelser.

Over en periode på tre måneder (fra juni til august 2018) har man målt og analyseret på resultaterne. Og de er slående:

Der er i gennemsnit blevet sparet 59 % vand svarende til 56.455 liter. Samtidig har man sparet 956 kWh i energi.

– Det er helt fantastisk, hvor stor vand- og energibesparelsen reelt er. Tænk engang hvis alle hoteller i København havde løsningen. Besparelserne ville være enorme. Vi er ovenud stolte af at være en del af en løsning, der har så enorm en effekt og er med til at spare på jordens knappe ressourcer, lyder det fra vores adm. direktør Henrik Handschuh.

OAS-systemet er opfundet af svenske Mehrdad Mahdjoubi, der har startet Orbital Systems.

Læs mere om løsningen her

Pressekontakt

Kim Maretti, Marketing Manager
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk