Innovativ chefdesigner former Unidrains univers

Æstetiske og funktionelle designs, som forbedrer det eksisterende. Det er mantraet for Unidrains visionære design- og udviklingschef Kenneth Waaben, som former Unidrains univers.
Kenneth_arbejdsplads2

Siden 2014 har design- og udviklingschef Kenneth Waaben lagt kursen for Unidrains elegante designs. Senest har han stået i spidsen for udviklingen af den stilrene accessory linje Reframe Collection, der bringer funktionalitet og sammenhæng ind i badeværelset.

Kenneth Waaben er uddannet fra det Kgl. Danske Kunstakademi. For ham er designprocessen en iterativ proces, der tager udgangspunkt i et konkret problem.

– Godt design er i mine øjne holdbart design, som både æstetisk og funktionelt gør en forskel. Unidrains produkter skal differentiere sig og gerne løse problematikker på en mere elegant og intelligent måde end andre produkter på markedet, fortæller Kenneth Waaben.

– Som designere er vores mission at forbedre det eksisterende. Der bliver desværre designet mange nye produkter, hvor det er tydeligt, at der ikke har været et oprigtigt fokus på at forbedre noget. Det virker hverken som en interessant eller holdbar måde at udvikle på. Man skal gøre alt, hvad man kan, for at gøre en forskel, lyder det.


De små detaljer betyder alt

Når Kenneth Waaben sætter gang i designprocessen, idégenererer han ud fra løbende tests og produktmodeller.

– Det kan være en udfordring at koble det æstetiske med det funktionelle. Det kræver gentagne afprøvninger og tilretninger. Det er vigtigt at være opmærksom på selv de mindste detaljer, da det ofte er disse, der gør hele forskellen, siger han.

To af de designs der har været under Kenneth Waabens designlup er Reframe toiletbørsten og bruseskraberen. Her har han formået at give to hverdagsdesigns helt nyt liv.

– Toiletbørsten er designet med en stænkkrave, der forhindrer bakterier mellem den indre og ydre beholder. Derudover er der integreret et lille greb, så man nemt kan tømme beholderen uden at komme i kontakt med bakterier. Selve børstehovedet er designet, så det opsamler så lidt vand og papir som muligt for at reducere uønsket dryppen, forklarer han og fortsætter:

– Bruseskraberen er integreret med sæbehylden og holdes på plads af skjulte magneter. På den måde slipper man for at have skraberen stående på gulvet eller hængende på armaturet.


Produkter skal leve længe

Kenneth Waaben gør en dyd ud af at designe sine produkter med henblik på en lang levetid. Det er nemlig ofte disse produkter, der er de mest populære.

– Det er vigtigt, at man som designer ikke bliver for fascineret af, hvad der er populært lige nu og her, da man risikerer at designe et produkt, som hurtigt bliver irrelevant. Det er meget mere interessant at tænke langsigtet. Mange af de designprodukter, der hyldes rundt om i verden, er ofte skabt for mange år siden og er ikke designet ud fra tidens trends og tendenser, slutter den innovative designer af.

Læs mere om Unidrains historie

Pressekontakt

Marketing Manager
Kim Maretti
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk