GlassLine sikrer tidløst design, når Esbønderup Sygehus bliver til boliger

Vores elegante GlassLine-løsning pryder landets ældste sygehus i Esbønderup. Det gamle sygehus omdannes til 150 lejelejligheder, der kommer til at huse nybagte forældre, ældre og pensionister.
Esbønderup set fra oven

2020 blev dog startskuddet for en forvandling af det gamle sygehus, da entreprenør og bygherre samt ejer af selskabet Borrebjerggård A/S Kenneth Munk købte de forsømte bygninger. Selvom de nye lejligheder udspringer af et ældre byggeri, har der stadig været fokus på at vælge inspirerende og ikke mindst holdbare løsninger.

Klassisk design og lette arbejdsgange går hånd i hånd

Ønsket om kvalitetsprodukter kommer bl.a. til udtryk på badeværelserne, der er udstyret med vores GlassLine-brusesystem:

– Det er tidløst design i et yderst holdbart materiale, forklarer Kenneth Munk.

GlassLine-brusevæggene kan monteres uden synlige skruer eller beslag, og på den måde sikrer de et elegant udtryk til badeværelset. Det klassiske look fuldendes af en glasvæggens diskrete stålramme, der får den til at fremstå svævende. Dertil er hele brusesystemet nemt at arbejde med for den udførende:

– GlassLine højner kvaliteten i byggeriet og giver nemme og smidige arbejdsgange, fordi rammen angiver faldet i brusenichen på forhånd. Mureren skal ikke tage mål. Han støber og laver faldet på samme tid, uddyber Kenneth Munk.

Dennis Bagge, arkitektrådgiver hos Unidrain, understreger, at det klassiske brusesystem er lettere at installere for den udførende og afhjælper byggefejl:

– Det er vigtigt at tingene gøres rigtigt fra start. Netop konstruktionens indbyggede fald minimerer, hvis ikke helt eliminerer risikoen for fejl. Derudover sikres også en 100% vandtæt bruseniche, siger han.

Detaljerne sætter prikken over i’et

Efter planen vil det gamle sygehus være forvandlet til 150 lejelejligheder i 2025, hvor nye beboere kan flytte ind i de historiske og klassiske rammer.

Kenneth Munk håber, at tilflytterne vil lægge mærke til detaljerne i fx valget af bad- og køkkenelementer i de renoverede lejligheder. Disse sætter nemlig prikken over i’et og skubber til standarderne for lejeboliger.

– Det er jo ofte først, når tingene ikke fungerer, at vi lægger mærke til detaljerne, men jeg vil vove den påstand, at vi med materialer af høj kvalitet og holdbarhed hæver barren for lejelejligheder.

Det bæredygtige perspektiv går igennem flere aspekter af renoveringen, hvor de gamle mursten renses og genanvendes, ligesom den gamle beton knuses og bliver genbrugt på de tilhørende parkeringspladser. Her bidrager GlassLine-serien også med en grøn indpakning:

– Selv flamingoen, der følger med i Unidrains emballage til deres GlassLine-løsning, upcycler vi til kuldebrosisolering ude langs ydermuren. Intet går tabt, afrunder Kenneth Munk.

Selvom forvandlingen af Esbønderup Sygehus er første projekt, hvor Kenneth Munk anvender GlassLine-løsningen, understreger han, at det absolut ikke er sidste.


GlassLine bygger videre på traditionelt armatur

GlassLine-brusevæggen er monteret i vores specialdesignede afløbsarmatur ShowerLine, der er en videreudvikling af det originale Unidrain-linjeafløb. Med en form som et “U” definerer afløbsarmaturet brusekabineområdet. U-profilen udgøres af en ramme med flanger, der monteres på væggene, og én fritstående flange, der går ud i rummet. Installationen gør GlassLine til den hidtil stærkeste og mest vådrumssikre installation til brusenicher.

Afløbsarmaturet er designet med et indbygget fald på 2 %, hvilket letter støbearbejdet og minimerer risikoen for negativt fald.


Fakta om GlassLine-brusevæggen
 • Findes i 2 varianter: med rammen i sort eller børstet stål
 • Sort ramme findes i 3 størrelser: 800/900/1000 mm
 • Ramme i børstet stål findes i fire størrelser: 800/900/1000/1200 mm
 • Cleantec-nanobehandlet for nemmere rengøring
 • Kan højre- og venstrestilles
 • Monteres uden synlige skruer og beslag

Fakta om ShowerLine-brusearmaturet
 • Armaturet har integreret 2 % fald, som letter støbningen
 • Monteringsrille til glasvæggen sikrer stabilitet
 • Findes i højre- og venstrevendt model
 • Findes i dimensionerne: L:800/900/1000 mm og D:800/900/1000/1200 mm
 • Løsningen fuldendes med ramme og rist/panel fra ClassicLine eller HighLine


Pressekontakt

Marketing Manager
Kim Maretti
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk