Finsk lodge forener vild natur med eksklusivt design

En 70’er ejendom bygget af fyrretræsbjælker i den nordfinske by Saariselkä er blevet forvandlet til et eksklusivt oplevelseshotel. Lineære gulvafløb fra Unidrain sætter prikken over i’et på de nye badeværelser.
Unidrain_javri_nakoala_sviitti_unidrai_1600x920n

Mumitrolde, verdenskendt design og saunaer. Finland er er bestemt et spektakulært land med mange ansigter. Også naturen er noget for sig. Det ved man alt om i byen Saariselkä i Nordfinland ca. 1.000 kilometer fra Helsinki.

Her har iværksætterne Juha Mehtäjärvi og Katja Kivilahti givet nyt liv til en ca. 800 kvadratmeter stor fyrretræshytte bygget i 70’erne. En hytte, som ligger i en storslået skov i et kuperet terræn. Hytten er forvandlet til en lodge, Jávri Lodge, med førsteklasses overnatning til 26 gæster, eksklusiv indretning og de bedste smage fra det nordiske køkken.

– Vores målgruppe er par, der rejser meget, og som sætter pris på økologi og høj kvalitet. Da de har set meget, søger de nye erfaringer og oplevelser, fortæller Katja Kivilahti.

Arkitektfirmaet Teemu Pirinen har stået for designet af bjælkehyttens nye overbygning, som består af fire moderne suiter, der giver det flotteste kig til naturen gennem tre meter høje vinduer.


Bjælker af fyrretræ

 Den tidligere bjælkehytte er blevet totalrenoveret med undtagelse af de oprindelige bjælker af fyrretræ.

– Det var udfordrende at kombinere moderne løsninger med en gammel bygning. Vi ville gerne fremhæve skandinaviske tendenser og fællesskab i indretningen, siger Katja Kivilahti.

På badeværelserne har teamet bag valgt lineære afløb i brusenicherne. Oprindeligt skulle de gamle gulvafløb i Jávri Lodge bevares, men hotellet skiftede fra elvarme til jordvarme, og en Custom løsning fra Unidrain var derfor den helt rette løsning.  

– De passer fantastisk til en enkel indretning. Det lineære gulvafløb gjorde det også muligt at lægge store gulvfliser, 800×800 mm. I det færdige gulv på badeværelset er det lineære gulvafløb næsten skjult, siger indretningsarkitekt Päivi Räihä.

Han fremhæver samtidig det lave antal fuger og nemme vedligehold, hvilket er en stor fordel i den daglige drift med mange gæster.


Ikke som et almindeligt hotel

Hos Jávri Lodge kommer gæsterne på besøg, suger oplevelser til sig og fortsætter deres rejse. Hotellet har ikke en almindelig reception, og mange andre hotelklicheer er også droppet. 

Samtidig er fællesskab en af de bærende kræfter. Det ses tydeligt i restauranten, hvor alle hotellets gæster spiser deres måltider ved samme bord.

– Det var et udfordrende projekt, men slutresultatet er et fint, funktionelt hotel. Kunderne har spurgt meget ind til detaljer såsom opvarmningen, wc- og brusefaciliteter samt materialevalg, afslutter Katja Kivilahti.

Tekst: Leena-Kaisa Simola

Pressekontakt

Kim Maretti, Marketing Manager
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk