Fagfolk fortæller: Kom godt i mål med afløbsinstallationen

Ifølge VVS’er Claus Nielsen, medejer af Blik & VVS Cortes og Nielsen i Odense, er en god dialog og grundigt udført arbejde altafgørende for den ideelle afløbsinstallation. Læs med her og få fem gode råd til dine fremtidige VVS-opgaver. Fra én fagperson til en anden.
Unidrain_installation_800x460

Tager man et kig på badeværelserne rundt om i landet – både i nybyg og renoveringer – står én ting ofte klar: Den moderne boligejer vil have minimalisme, luksus og rene linjer. Det gælder også for afløbet i brusenichen:

– Folk vil have stilrene og eksklusive afløbsløsninger. Vi installerer stort set ikke andet end Unidrains linjeafløb, som i høj grad lever op til boligejernes ønsker. Det er oftest standard-linjeafløbet, men indimellem også specialafløb med særlige overflader eller i specialmål. Holdbare produkter, som – udover at leve op til slutbrugerens ønsker – er meget nemme at montere for os VVS’ere, fortæller Claus Nielsen, som er medejer af firmaet Blik & VVS Cortes og Nielsen med hovedsæde i Odense.

Med et utal af Unidrain-installationer bag sig giver han her sine fem bedste råd til den succesfulde installation:

  1. God dialog med mureren

    Det er altafgørende, at du fra start til slut har en god dialog med mureren og eventuelt andre involverede. Det sikrer en mere gnidningsfri proces, og at slutresultatet bliver så godt som muligt. Tjek efter med mureren, at han støber det rette fundament, og at højden på fliserne er, som den skal være.
     
  2. Grundighed og eftertjek

    Grundighed i dit eget arbejde er også et meget vigtigt parameter. Du kan ikke springe over, hvor gærdet er lavest, og du skal huske at tjekke hver en detalje efter i sømmene. Det gælder f.eks. gummiringene, som skal sidde rigtigt, når udløbshuset monteres. Og det gælder selvfølgelig faldet fra afløbsrenden, som skal sidde lige i skabet. Det handler både om at sikre et æstetisk pænt resultat, men ikke mindst om at sikkerheden er i orden. Utætheder er no go. Tjek hellere alt igennem en gang for meget end en gang for lidt og undgå at forhaste tingene. Det gør intet godt for en god afløbsinstallation.
     
  3. Kontakt til producenten

    Min erfaring siger mig også, at det er vigtigt at hive fat i producenten, hvis du har den mindste tvivl eller spørgsmål. Nu er jeg rigtig godt inde i installationen af Unidrain-afløb, men det hænder en gang imellem, at jeg må tage fat på min lokale sælger eller hovedkontoret. Det kan f.eks. være angående spørgsmål om specialafløb i særlige overflader.
     
  4. Gode råd om rensning

    Det er også vigtigt, at du husker at klæde slutbrugeren godt på, når du afleverer det færdige badeværelse. Først og fremmest skal du rådgive dem i, hvordan de renser afløbet, så de undgår tilstopninger. Og det handler om ikke kun at rense risten, men også selve vandlåsen. De kan lægge en trævlesi ovenpå, som samler alt det grove. På den måde undgår de at skulle rense vandlåsen alt for ofte.
     
  5. Gode råd om rengøring

    I samme boldgade bør du rådgive om den rette rengøring af afløbet. Det er vigtigt ikke at anvende skuremidler, som kan ridse overfladen. Simpel, men hyppig, rengøring er vejen frem. Så forbliver afløbet pænt i rigtig mange år.

Pressekontakt

Marketing Manager
Kim Maretti
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk