Fagfolk fortæller: De vigtigste råd til specialafløb

Installation af specialafløb kræver ekstra meget snilde og opmærksomhed fra håndværkerens side. Det ved Kenneth Sand, som ofte installerer skræddersyede Unidrain-afløb. Her giver han sine fem bedste råd til korrekt montage, der giver det bedste slutresultat.
Sandmureren_1024x700

Nutidens boligejere stiller større og større krav til deres inventar. At springe over hvor gærdet er lavest er for de fleste ikke en mulighed. Derfor bliver det ofte ekstra godt modtaget, når man som producent kan skræddersy løsninger i samarbejde med de udførende håndværkere.

Og her kommer vores specialafløb og Custom-løsning ind i billedet. Med dem er det nemlig muligt at få præcis det afløb med præcis den overflade og længde, man ønsker, til sit nye badeværelse.

Skræddersyede løsninger kræver dog mere end en hurtig installation. Det har vi talt med murermester Kenneth Sand om, som fra sin adresse i Aalborg driver selvstændig murerforretning. Han giver her sine fem bedste råd til et problemfrit arbejde med de særlige afløb. Fra én udførende til en anden:


1. Præcise opmålinger

Noget af det allervigtigste ved specialafløbene er, at du er ekstra opmærksom fra projektets spæde start. Ellers kan mange ting gå rigtig galt. Lav præcise opmålinger, tegn streger på væggene og sørg for at knækkene i gulvet er fuldstændigt præcise.


2. Korrekt fald

Når du skal installere flisen, som ligger ovenpå afløbet, skal du være meget opmærksom på at fordele ulighed og skære flisen helt præcist. Husk at justér flisen, hvis væggen ikke er i vinkel. Et korrekt fald er jo altafgørende.


3. Finish på flisen

Du skal også være meget opmærksom på den flise, du arbejder med, hvis du har med en Custom-løsning at gøre. Hvordan ser flisens ender ud? Hvordan er mønsteret? Jeg anbefaler så vidt muligt at vælge én hel flise, som fortsætter ned i afløbet. Det giver klart det flotteste resultat.

Og så skal flisen gå helt ned til det punkt, hvor vandet løber ud. Det sikrer, at vandet ikke er stillestående. Derudover anbefaler jeg fliser med markante mønstre, hvor overgangen fra gulv til Custom-afløb ikke er så tydelig, og hvor det er let at se, at det er fra samme flise. Det er de helt små detaljer, som er med til at gøre det lækkert.


4. Kvalitetsfliser

Fliserne skal også være af god kvalitet. Jeg forlanger faktisk, at mine kunder køber kvalitetsfliser. Det kan ikke betale sig at spare her, da dårlige fliser kan være svære at skære pænt, samtidig med at de kan knække under skæring.


5. Lim og nedslibning

Det er også vigtigt at tænke over den lim, der skal holde det hele sammen. Den må du som håndværker virkelig ikke gå på kompromis med. Det samme gælder for finishen på skærearbejdet. Jeg sliber flisen på Custom-afløbet med en diamant-slibeskive med en kornstørrelse på 100. Det er vigtigt at prioritere slibearbejdet, så du undgår skarpe hjørner. Det er med til at sikre, at kunden i sidste ende ikke skærer sig på afløbsflisen, når den tages op.

Find vores vejledning til Custom-afløbet her.

Pressekontakt

Kim Maretti, Marketing Manager
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk