Få styr på kravene til vand og afløb i enfamiliehuse

SBi har samlet viden om vådrum, vand- og afløbsinstallationer i enfamilieshuse i én anvisning – nr. 265. Den samlede udgave på 118 sider er en forenkling af den eksisterende og mere omfattende vådrumsanvisning nr. 252.
SBi-anvisning

Det kan hurtigt føre til dyre og reparationskrævende fugt- og vandskader, hvis vådrumssikringen, afløbene eller andre vand- og VVS-installationer ikke bliver udført efter de gældende regler. Derfor samler Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) nu alle krav og anbefalinger til vådrum, vand- og afløbsinstallationer i småhuse i én anvisning, SBi-anvisning 265. Anvisningen er en forenklet og mere specifik udgave af anvisning nr. 252.

– SBi-anvisning 265 omhandler generelle krav og anbefalinger til vådrum samt vand- og afløbsinstallationer i nybyggede småhuse. Vådrum kan være baderum, bryggers og andre rum, hvor der forventes påvirkning af vand eller relativt høj luftfugtighed, skriver SBi om anvisningen og uddyber: 

– Anvisningen indgår i en serie af SBi-anvisninger om småhuse. Småhuse omfatter fritliggende og sammenbyggede enfamiliehuse med lodret lejlighedsskel i indtil to etager samt eventuel kælder. Det omfatter også kæde- og rækkehuse samt sommerhuse.


Fokus på vand og afløb

Udover at omhandle vådrum generelt fokuserer den nye og opsamlende anvisning også på vand- og afløbsinstallationer.

– Anvisning nr. 265 er meget nem at tilgå, hvis håndværkerne har brug for at friske kravene for vand- og afløbsinstallationer op. Den giver præcis den relevante info, de har brug for på området, fortæller Lasse Lyck, byggeteknisk ansvarlig hos Unidrain.

Du kan bl.a. se eksempler på, hvordan du udfører badeværelser med tætte rørgennemføringer og samlinger samt vandtætte konstruktioner i gulve og vægge her i den nye anvisning.

Et yderst sikkert afløb

Når du bygger badeværelser med originale Unidrain afløb, er du allerede godt på vej til at lave et sikkert badeværelse. Vores patenterede flanger gør det nemt at installere afløbet, så der ikke kommer fugt til de bagvedliggende konstruktioner.

NB! Rørkoblingen skal altid foretages af en autoriseret VVS installatør.

Pressekontakt

Kim Maretti, Marketing Manager
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk