Eksperternes 7 tips: Sådan undgår du dyre fejl i badeværelset

Badeværelset er boligens dyreste rum. Har du lavet en fejl her, kan det koste mange tusind kroner at udbedre skaden. Advokat Per Setholm-Johansen fra Hasløv Stæhr advokater, Erik Brandt fra Statens Byggeforsknings Institut og Byggeteknisk Ansvarlig hos Unidrain A/S Lasse Lyck giver her nogle tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du bygger et vådrum.
csm_50031012_155018190_7762e67dc8
Advokaten

1. Sørg for at have et klart aftalegrundlag. Hvilken håndværker skal lave de enkelte dele? Er beskrivelser og tegninger entydige? Er du og bygherre enige om, hvad der skal laves? Ofte begynder problemerne i byggesagen, når projektet ikke er defineret ordentligt.

2. Sørg for at tætne ordentligt omkring rør og afløb. Hvis vandet ender i etagedækket eller hos underboen, kan der opstå skader i flere hundrede tusinder kroners klassen.

Eksperten

3. Vær omhyggelig med vådrumssikringen. Vær opmærksom på overgangene mellem gulv og vægge, hvor der tit opstår problemer.

4. Følg SBi anvisningerne for vådrum. Anvisningerne er ikke lov, men de hjælper dig godt på vej til et fejlfrit badeværelse.

5. Skift afløbet når det er nødvendigt. Du må IKKE forhøje afløbet. Forhøjer du afløbet, kan der komme vand ud i konstruktionen. Forsøget på at spare 10.000 kr. kan let ende med at koste 100.000 kr.

Specialisten

6. Sørg for at måle ordentligt op og støbe gulvet efter anvisningerne, så vandet ender i afløbet. Alt for mange badeværelser har lunker og bagfald i gulvet, hvor vandet samler sig i små pytter. 

7. Byg gerne brusenichen med et fald på 2 %. Unidrain har udviklet brusenichesystemet GlassLine, hvor gulvafløb og brusevæg er bygget sammen i en ramme. Rammen har et indbygget fald på 2 %, så det er let at overholde kravene.

Følger du de 7 gode råd, er der gode chancer for at undgå fejl og alvorlige fugtskader i badeværelset, som kan koste dit firma dyrt.

Pressekontakt

Marketing Manager
Kim Maretti
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk