Detaljerne spiller i Rødovres nye bydel

Simpel æstetik og lækre materialer præger Stempelhusene i den såkaldte Irmaby i Rødovre, hvor alt fra mursten til badeværelsernes linjeafløb er nøje udvalgt. De stilsikre boliger står klar til indflytning.
csm_Unidrain_Stempelhusene_1600x1000_8db6703e1d

I den vestlige del af Rødovre – i Irmas gamle hovedkvarter – toner fire, gule punkthuse frem. De murstensklædte ejendomme går under navnet ”Stempelhusene,” og de rummer 88 lejligheder, der fra første spadestik har været omdrejningspunkt for æstetik og kvalitet. 

Stempelhusene er Irmabyens første andelsboliger, og de skal være med til at sikre, at ældre medborgere og børnefamilier kan flytte ind i den eksklusive bydel for færre penge, end hvis der var tale om ejerboliger.

 
Mursten og afløb er nøje udvalgt

Selvom boligerne er billigere at erhverve sig end de omkringliggende ejerlejligheder, er der ikke gået på kompromis med hverken materialevalg eller arkitektur. Murstenene er lagt efter en stringent plan, og på badeværelserne pryder vores linjeafløb gulvene. 

Det fortæller Line Ryming Funch, der er sagsarkitekt hos tegnestuen Arkitema Architects, der står bag Stempelhusene.

”Vi har lige fra starten haft fokus på æstetikken og de små detaljer, som ofte gør den store forskel,” siger hun. 

Blandt andet derfor er murstenene holdt i forskellige gule nuancer, og på to af husene er murstenene lagt med bagsiden ud af, så murværket fremstår grovere. Dermed kommer de fire huse, der umiddelbart ser ens ud, alligevel til at variere fra hinanden.

”Længe inden vi vidste, at Stempelhusene skulle være andelsboliger, vidste vi, at detaljerne skulle være i orden. Derfor har altanerne for eksempel fået røgfarvede glasværn, der matcher bygningernes gyldne tegl, og husene er vinklet i forhold til hinanden, så der opstår et interessant uderum mellem dem. Dagslyset tilgodeses i alle boliger, da alle har lys fra to verdenshjørner,” fortæller Line Ryming Funch og tilføjer:

”Vi vidste også, at badeværelserne skulle have Unidrains linjeafløb. Det er enkelt og eksklusivt i sit udtryk og skaber helhed mellem bruseniche og fliser,” lyder det.

Præfabrikerede og stilfulde badeværelser 

Hos badeværelsesproducenten Badelement, der har præfabrikeret Stempelhusenes badeværelser, blev de glade, da de hørte, at det var vores linjeafløb, de skulle installere. 

Ifølge Badelements administrerende direktør, Hans Henrik Nielsen, er linjeafløbene nemlig både stilsikre og lette at montere. 

”Vi håber altid på, at vi får lov til at installere linjeafløb. De ser eksklusive ud, og så er de lette at montere,” lyder det.

Pressekontakt

Marketing Manager
Kim Maretti
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk