Danskerne vælger praktiske og klassiske løsninger, når de renoverer badeværelset

Med hjælp fra A&B Analyse har vi foretaget en forbrugerundersøgelse, der har fundet frem til danskernes prioriteringer, når det kommer til renovering af badeværelset. Til trods for farverige og gyldne trends vælger mange stadig de mere traditionelle løsninger, når badeværelset skal renoveres.
csm_unidrain_HL_brass_reframe-soap-shelf_wiper_towel-bar_brass_green_1600x1000_2897e3b528
csm Line HL polished reframe Soap shelf w wiper GL green

Med vores nye forbrugerundersøgelse står det sort på hvidt: Danskerne vil hellere have et praktisk og klassisk badeværelse frem for et med et smart eller wellness-præget udseende. Hele 71% af de mere end tusind adspurgte har svaret, at hvis de skulle renovere badeværelse i dag, ville de gå efter praktiske og klassiske løsninger. På den anden side ville kun 16% hente inspiration fra wellness-indretningen.

– Tallene stemmer overens med vores egne salgsstatistikker. For selvom vi ser en regulær stigning i salget af custom-løsninger, farver og gyldne metaller såsom kobber, så er det stadigvæk børstet og poleret stål – altså det klassiske, som kunderne tyer til i købssituationen, fortæller vores arkitektrådgiver, Dennis Bagge.

Det kom dog ikke som en overraskelse i resultaterne, at det er de yngre i alderen 18 til 34 år, der er mest modige, når det kommer til designvalgene for badeværelset.

Klassisk uden at gå på kompromis med kvaliteten

Ud over et ønske om et tidsløst udtryk spiller kvalitet også en stor rolle for mere end 65% af de adspurgte. Den tendens oplever de også hos en af vores største forhandlere, Shape House:

– Kunderne i dag vil gerne betale for kvalitet. Badeværelset er et dyrt rum – altså en langtidsinvestering – og ikke et rum, man lige laver om, hvis man fortryder. Du skifter jo ikke lige fliser, armaturer eller afløb, og derfor vælger langt de fleste danskere det sikre. Vi er blevet modigere, og særligt de yngre tør lidt mere, og er i øvrigt bedre forberedte, fortæller indretningschef Christina Oustrup Rosendahl.

Med vores afløb i dansk design får kunderne en løsning, der taler ind i samtlige ønsker, de måtte have til badeværelset. Vores designerafløb er nemlig både funktionelle, klassiske, kompromisløse, elegante og eksklusive. Dertil er de også langtidsholdbare, så badeværelset kan fremstå flot mange år frem.

Ifølge undersøgelsen ville 60% foretrække et linjeafløb til badeværelset frem for et traditionelt, kvadratisk afløb.

Holdbarhed afspejler bæredygtighed

De bæredygtige løsninger er allestedsværende i samfundet og dermed også i byggeriet. Ikke desto mindre er kun 11% af forbrugerne i undersøgelsen villige til at lægge deres penge i bæredygtige løsninger til badeværelset.

Vores arkitektrådgiver Dennis Bagge mener dog, at man bør forholde sig kritisk til lige dette tal. Han oplever nemlig, at bæredygtighed er et ukonkret begreb for mange forbrugere, der kan have svært ved at vurdere, hvad det egentligt dækker over. Han uddyber:

– Jeg tror mange helt enkelt forbinder det med dyrere løsninger og produkter, men bæredygtighed er mere komplekst, og det skal vi alle lære at forstå og navigere i. Den miljømæssige del af bæredygtigheden handler i høj grad om at prioritere håndværksmæssig kvalitet og om at bygge ordentligt fra starten. Bæredygtighed handler derfor også om det holdbare og blivende. De fleste renoverer jo netop deres badeværelser med det langtidsholdbare og blivende for øje, og det hører med til fortællingen om bæredygtighed.

Pressekontakt

Kim Maretti, Marketing Manager
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk