Branchens bedste lærlinge modtager årets to talentlegater

For fjerde år i træk har vi uddelt vores talentlegat til spirende håndværkertalenter, men som noget nyt er legatet uddelt hele to gange: Nemlig til VVS-talentet Søren Slyngborg Thomsen og murer-ildsjælen Sofie Sørensen.
Legat 2022 - Søren

Der blev ikke sparet på de store smil og rosende ord mandag den 25. april 2022, hvor to af branchens bedste lærlinge fik overrakt vores talentlegat på 15.000 kr. hver. Både forældre, søskende og kollegaer var troppet op for at overraske de unge håndværkere, som begge hædres for deres flid og interesse i deres respektive fag:

– Det ligger os meget på sinde at støtte op om de unge talenter, der vælger byggebranchen som levevej. Det er vigtigt, da vi ser ind i en fremtid med færre faglærte. Vi er nødt til at fokusere på problemet og hylde dem, der gør noget særligt, lyder det fra vores adm. direktør Henrik Handschuch.

– I år har vi valgt at hædre både en VVS’er og en murer. To vigtige fag, som fortjener at blive hyldet. De to legatmodtagere, Søren og Sofie, er begge utroligt dygtige håndværkere, der gør en ekstra indsats og dermed utvivlsomt er forbilleder for andre unge.

VVS-talent bryder den sociale arv

Den ene legatmodtager, 24-årige Søren Slyngborg Thomsen, læser til VVS-energispecialist på Aarhus TECH og er i lære hos Ken Skovby VVS i Odder. Det var netop hans mester, Ken Skovby, der indstillede sin lærling til legatet:

– Det faldt mig helt naturligt at pege på Søren, da jeg hørte om legatet. Han kommer ud af en akademisk familie, og selvom det lå i kortene, at han skulle gå samme vej, valgte han VVS-faget. Det tager jeg hatten af for. Desuden er han virkelig talentfuld, arbejdsom og udvikler sig med lynets hast. Den perfekte lærling, fortæller Ken Skovby.

For Søren Slyngborg Thomsen var det noget af en overraskelse, da han troppede op på sit arbejde mandag morgen til lyden af klapsalver:

– Jeg blev ærlig talt taget med bukserne nede og er utroligt beæret. Det handler ikke om pengene, men om anerkendelsen for det arbejde, jeg med stor glæde udfører hver dag. Jeg vil prøve at finde en efteruddannelse, som de 15.000 kroner kan gå til, da jeg rigtig gerne vil opsøge mere viden. Måske noget i udlandet, forklarer han og understreger, at han heldigvis har mødt masser af opbakning til sit valg af uddannelse:

– Både mine forældre og min storebror er bankuddannede. Så jeg har jo i og for sig brudt med den sociale arv. Men det var det helt rigtige for mig at vælge håndværkervejen, og det støtter familien heldigvis op om. Jeg elsker at arbejde med mine hænder og møde nye mennesker hver dag, så jeg trives virkelig i mit job hos Ken.

Medlem af murernes nørdeklub

Årets anden legatmodtager, Sofie Sørensen, er 18 år gammel og i lære hos murerfirmaet Vilsen og Ulrick i Hjørring. Ved siden af dette uddanner hun sig på EUC Nord.

– Sofie har fra første dag på skolen vist, at hun er dygtig og ambitiøs. Hun bruger en stor del af sin fritid på at dygtiggøre sig. Hun er blandt andet en del af vores såkaldte nørdeklub for murere, hvor hun altid har været meget aktiv. Og så deltager hun for andet år i træk på en talent-camp i Herning, hvor hun bruger sommerferien sammen med lærlinge fra resten af landet. Jeg kan med sikkerhed sige, at man skal lede længe efter en bedre ambassadør for murerfaget.

Sådan lyder de rosende ord fra Sofie Sørensens faglærer Lars Skibdal Schmidt, der indstillede til legatet. Hos Sofie Sørensen selv er ydmygheden over at modtage legatet stor:

– Jeg havde på ingen måde regnet med at stå med talentlegatet i hænderne nu. Det var meget overvældende at blive hyldet af mine forældre, søskende og kollegaer, mens jeg egentlig bare var på arbejde en normal mandag.

Hun regner, ligesom Søren Slyngborg Thomsen, med at bruge de 15.000 kroner på at dygtiggøre sig yderligere:

– Jeg elsker at suge ny viden til mig, så jeg håber, at jeg kan finde en relevant efteruddannelse. Generelt er jeg ret nørdet og har fundet ud af, at jeg vil mere end ”bare” den basale murerviden. Det er derfor, at jeg blandt andet er en del af nørdeklubben, lyder det afsluttende fra den glade modtager.

Pressekontakt

Marketing Manager
Kim Maretti
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk