Arkitekttegnet 1950’er-villa med moderne spa!

”Jeg kan bruge TIMER herinde i vores nye spa. Det er et rum, der giver os så meget livskvalitet!”
Architecturale villa uit de jaren 50 met moderne wellnessruimte!

Og det forstår man. Frederikke Stolbjerg og resten af familien har fået et lille privat kurbad, der inviterer til at slippe hverdagen og glemme alt om pligter, huskesedler og ansvar. Den nye spaafdeling ligger i en tilbygning til den smukke arkitekttegnede villa i Vedbæk. En tilbygning, der rummer en stor, skøn loungestue, et soveværelse på en åben første sal samt den nye wellnessoase. Det er et nydelsesrum, som familien havde ønsket sig, siden de flyttede ind i 2017.

Nænsomt renoveret med respekt for den originale arkitektur

Frederikke og hendes mand Anders har nænsomt renoveret deres nye hjem, som er tegnet af arkitekten Ole Helveg i 1956. Det er et smukt eksempel på modernismen – et hvidt murstenshus med stramme linjer, sort træværk, betongulve og skodder. Det er et meget grafisk, japansk-inspireret, og sjælfuldt hus. Et drømmehjem for familien med tre børn.

Der var bare en lille udfordring! Der var kun ét lille bad, da familien flyttede ind. Så der manglede et bad, og faktisk også noget mere opbevaringsplads. Hovedhuset er på 166 m2, mens tilbygningen i sort træ er på 48 m2. Sidstnævnte blev tilføjet som atelier og kontor i 1965 og lå oprindeligt for sig selv. Så parret fik en god idé – de ville indrette en moderne forældrezone i tilbygningen og forbinde den til hovedhuset med en ny mellemgang på 13 m2.

Både Frederikke og Anders er hobby-håndværkere, men på så professionelt et plan, at de selv har kunnet stå for meget af ombygningen. Parret er kendt fra tv-programmerne Nybyggerne og Huse med Hemmeligheder. De har i videst muligt omfang forsøgt at respektere og bevare den originale arkitektur, og det er lykkedes så godt, at huset har fået Bevaringsprisen 2022 i Rudersdal Kommune.

Speciallavede løsninger i nybygget spaafdeling

Spaafdelingen er dog, i modsætning til den nøgterne, stringente stil overalt, mere blød.

I hovedhuset har vi været tro mod den oprindelige arkitektur, vi har nærmest haft helt ærefrygt, men i tilbygningen har vi efter moden overvejelse valgt at være lidt mere usentimentale og har derfor skabt en mere moderne vibe. Hvis vi skulle have holdt det nye bad i den modernistiske stil, så skulle vi have valgt hvide klinker og stål, men vi havde lyst til at få et mere varmt og sanseligt badunivers, fortæller Frederikke.

Parret valgte derfor brune keramiske fliser fra Fliseuniverset Traverto, som er praktiske, når man er en familie med tre børn. Dertil vaskemøbel fra Nettoline samt bordplade og håndvask i ét – og her er der ikke tale om en standardløsning!

– Vasken er 30 cm bred, og vi ville gerne finde et alternativ til et almindeligt afløb. Det skulle helst være lidt stramt, ligesom inde i bruseren, hvor vi har en Glassline-væg og et Custom-afløb fra Unidrain fra kant til kant. Så vi ”pimpede” håndvasken med et Custom-afløb. En genial og smuk løsning, man nemt selv kan lave. Man får et samlesæt med skinne, klodser og lim, og klæber selv sin flise på. Så enkelt, men så eksklusivt at se på, da den smelter sammen med resten af gulvet og her også vasken. Ingen synlige kanter eller afbrydelser, kun en sømløs overgang, der gør afløbet til en integreret del af designet, fortæller Frederikke.

Funktionelt tilbehør der passer til husets stil

Parret har også valgt accessoires fra Unidrain, nemlig produkter fra Reframe Collection i messing. Pedalspand, håndklædeholder, kroge, toiletbørste og bruseskraber, hylde etc. Messingen har et elegant og eksklusivt look, er diskret og ikke så ”bling-bling”-agtig. Derfor passer produkterne perfekt ind i disse rammer.

– Jeg er helt vild med bruseskraberen med hylde. Den er superfunktionel, og jeg sætter pris på den hver dag. For mig skal æstetisk og praktik nemlig gå hånd i hånd, pointerer Frederikke, som også har valgt Unidrain-produkter til det originale badeværelse i hovedhuset, som nu er børnenes (og gæsternes). Her er stilen fortsat som i 1950’erne, og derfor er produkterne i stål.

Resultatet af parrets kreative proces taler for sig selv. Et nyt badeværelse, som danner rammen om et moderne familieliv, men som stadig matcher og respekterer omgivelserne og huset, som dengang i 1950’erne blev tegnet til kunstneren og skulptøren Torsten Johansson. Både som menneske og som kunstner foretrak han konstruktivismens enkle, klare, rationelle, industrielle og geometriske former. Men han ville uden tvivl også have nikket anerkendende til Frederikkes og Anders’ fine og funktionelle udnyttelse af tilbygningen.

Pressekontakt

Kim Maretti, Marketing Manager
[email protected]
+45 3910 1010

Del med dit netværk